Zeleniny ubúda, zdravú stravu však neobchádzajte!

08.10.2004 Celý región

S pricházajúcim chladom a zimou častejšie siahame po sladkostiach s nádejou, že hrubé neforemné kabáty to zachránia. Ak sa v januári nechcete podrobiť jarnej...
S pricházajúcim chladom a zimou častejšie siahame po sladkostiach s nádejou, že hrubé neforemné kabáty to zachránia. Ak sa v januári nechcete podrobiť jarnej diéte, myslite na váhu už teraz - pripravte si ľahký zeleninový šalát.

Zelený šalát s feta syrom
Potrebujeme (pre 4 osoby):
1 hlávku ľadového šalátu, 1 šalátovú uhorku, 2 zrelé, tvrdé paradajky; 2 dl prírodného jogurtu alebo kefíru, dkg feta syru, 1 malú fľašku vykôstkovaných olív, 4 PL oleja Raciol, 1 zväzok endíviových listov (čakanka štrbáková), 1 zväzok petržlenovej vňate

Postup:
Umytý a odkvapkaný ľadový šalát, uhorku a paradajky nakrájame na kockya zmiešame. Jogurt, alebo kefír spolu s Raciolom dohladka vymiešame. Zmes opatrne vmiešame do šalátu. Na záver posypeme šalát pokrájanou fetou na kocky a olivami. Ozdobíme lístkami endívie a petržlenu.
 

Vyberte región

mark